بلاگ

نکات روزانه برای علاقه مندان به خدمات فنی و تاسیسات ساختمان

روش رفع گرفتگی لوله فاضلاب هنگام تجمع قیر یا سیمان در سیفون توالت

اغلب در ساختمان های نوساز به دلیل بی دقتی و نیز عدم رعایت برخی اصول فنی ساختمان سازی ، مقدار فراوانی قیر یا سیمان در سیفون توالت جمع می شود . لذا هنگام بهره برداری از ساختمان و یا مدت کوتاهی پس از استفاده از توالت ساختمان ، گرفتگی ایجاد می شود.در این روش بهترین راه حل استفاده از حل کننده هایی مانند نفت است.به این صورت که نفت را به داخل سیفون ریخته و پس از حدود یک ساعت سعی می کنیم با جسمی سخت مانند فنر ، قیر را با نفت حل کنیم.پس از حل شدن قیر ، با ریختن مقدار بیشتری نفت، محلول را به داخل چاه حل می دهیم.در انتها با ریختن آب جوش از خالی شدن سیفون اطمینان حاصل می نمائیم.

روش های مختلف رفع گرفتگی لوله فاضلاب و سیفون توالت ایرانی یا فرنگی

در معماری ساختمان های ایرانی و به هنگام لوله کشی فاضلاب ساختمان ها، اغلب برای تغییر مسیر لوله های فاضلاب از قطعه ای به نام زانویی آن هم از نوع 90 یا 45 درجه استفاده می کنند. علاوه بر این به منظور جلوگیری از نفوذ گاز ناشی از تغییرات شیمیایی مواد فاضلابی و نیز حشرات موزی، در چاه توالت ، روشویی ،لوله کف شور و ... از قطعه دیگری به نام سیفون استفاده می کنند. بنابراین بسیار پر واضح است که گرفتگی های ایجاد شده در چاه های توالت و لوله های فاضلاب آن هااغلب در محل همین زانویی ها و سیفون ها اتفاق می افتد.

دلایل پر شدن چاه فاضلاب

پر شدن چاه فاضلاب و گرفتگی لوله فاضلاب از جمله مشکلاتی هستند که ممکن است هر زمان و در هر ساختمانی اتفاق بیفتد. چاه های فاضلاب  منازلی که در قسمت های کوهستانی شهر قرار گرفته اند (جنس خاک آن ها سنگی باشد) کشش و جذب آب کمتری دارند و همین امر باعث پر شدن پی در پی چاه فاضلاب آن ساختمان ها طی چند سال کوتاه می شود ولی چاه هایی که دارای کشش و جذب بالایی هستند (جنس خاک آن ها شنی است) ، معمولا طی سال های طولانی تر (معمولا بین 20 تا 25 سال ) پر می شوند.ولی معمولا چاه ها از جنس خاک معمولی هستند.در هر صورت برای اینکه چاه ساختمان کشش بیشتری داشته و آب بیشتری را در خاک نفوذ دهد باید پس از تخلیه کردن چاه ، شروع به لایروبی چاه فاضلاب کنیم تا لایه های دیواره های چاه کنده شده و آب راحت تر به زمین نفوذ کند.